foto: Esmée Franken

Tekenen is toveren, maar dan op papier. Toveren met lijnen, kleuren en vormen. En met tijd. Geef me mijn potlood en de dag is om. Had ik vroeger al. Het liefst pen ik met precisie. De sproeten in een portret, brood om in te bijten, een mus op het balkon. Realistische prenten, zachte lijnen en heldere, subtiele kleuren: daar teken ik voor. Analoog en digitaal en het liefst in mijn up, met hond Boris op aai-afstand.

Knettervers papier, een schets, wat kleurspetters en dan van niets iets maken. Voor mij is tekenen het mooiste wat er is. Helemaal als ik het in opdracht mag doen. Eerst zetten we samen de lijnen uit. Ik denk mee over je verhaal en de visuele vertaling. En dan? Dan breng ik het tot leven; maak ik van niets iets. Tekenen is toveren, maar dan op papier.

Je spot mijn werk o.a. in Meesterlijk, het magazine van bij Robèrt, ik illustreerde voor Foodies en Soil Sisters en werk voor Design Museum Den Bosch. Ook schets en schilder ik op maat en maak ik graag vrij werk. Zin om samen mooie dingen te maken?

Kleur: lentegroen

Tekenplek: thuis, aan de tekentafel in de serre

Gereedschap: mijn Lamy Safari vulpen

Klein geluk: een verse stapel blanco papier

Typisch Madelon: rust, blote voeten, buiten zijn

Arbeidsvitaminen: jaren 70-muziek op de achtergrond

Droom: een portretreeks in Volkskrant Magazine